Luxe in de tuin, tips voor comfortabel en functioneel tuinmeubilair.

Geweldige tuinmeubelen combineren comfort en functionaliteit in jouw tuin. Met een ruime tafel en comfortabele tuinstoelen kan een eenvoudig terras tot een bestemming om buiten te dineren worden omgetoverd. Voorzie jouw tuin van een prachtige overkapping of grote vaste parasol met een klassieke schommelstoel en grote loungebank bedekt met zachte kussens en het kan tijdens de warmere maanden snel een tweede huiskamer worden. Gebruik de volgende tips om je te helpen de juiste tuinmeubelen te kiezen. Een doordachte planning helpt om van jouw tuin je nieuwe favoriete lounge, dineer of entertainment plek te maken.

RP500 Rieten parasol met een diameter van 500cm.

1. Maak een lijstje waaraan de tuin moet voldoen.

Start met het nadenken over hoe jij wilt dat jouw tuin functioneert. Ben je van plan om een diner te geven in de buitenruimte of om het feestje van je kind in de tuin te vieren? Of stel je je een rustige leeshoek voor? Maak een lijstje met activiteiten die je in de tuin zou willen doen en gebruik deze als leidraad om te bepalen welke meubels je nodig hebt. Als je vooral informele cocktailavondjes op jouw terras wilt houden, heb je geen eettafel nodig. Kies dan bijvoorbeeld voor alleen een aantal comfortabele stoelen, meerdere bijzettafels en een parasol die bij de sfeer past die jij voor ogen hebt.

2. Ga voor onderhoudsvriendelijke meubels.

Reserveer het grootste deel van jouw uren buiten om te genieten van jouw buitenruimte in plaats van het onderhoud aan het tuinmeubilair. Zoek naar gemakkelijk te onderhouden tuinstoelen om de noodzaak van onderhoud te minimaliseren. De meeste tuinmeubels en parasols dien je in de winter op te bergen of regelmatig te schilderen. Er zijn natuurlijk ook tuinmeubels die je gedurende het hele jaar kan laten staan. Met een beetje regelmatig schoonmaken, zullen de tuinstoelen van deze materialen er jarenlang prachtig uitzien.

3. Bedenk waar je de tuinmeubelen gaat opbergen.

Heb jij een enorme schuur of opslag ruimte om jouw tuinmeubelen in de winter op te bergen dan is dat niet iets waar je rekening mee hoeft te houden bij de aanschaf van je tuinmeubilair. Indien jouw bergruimte beperkt is, zoek dan naar tuinmeubels die weerbestendig zijn en op een vaste plaats in de tuin kunnen blijven staan. Zo heb je buiten het seizoen ook nog iets aan je tuinmeubilair en heb je de mogelijkheid om tijdens een zachte winteravond van je tuin te genieten. Stel je voor dat je in de winter een diner geeft en je gasten ook de mogelijkheid hebben om even buiten te zitten. Zo wordt je tuin een verlengstuk van je woning.

4. Stem de kleuren af op jouw buitendecor.

Rieten, houten en metalen meubelen zijn nu in een breed scala aan tinten verkrijgbaar. Zoek naar meubelen die combineren met de kleuren in jouw landschap, de buitenkant van jouw huis of met een andere buitendecoratie. Door de duurdere tuinmeubelen in neutrale kleuren te kopen ben je niet snel uitgekeken op de kleur en kun je met accessoires accentstukken aanbrengen om de tuin in elke gewenste tint op te fleuren. Deze items zullen waarschijnlijk goedkoper te vervangen zijn dan de tuinmeubelen. Daarom is het comfort van de tuinmeubelen vooral van belang bij de aankoop.

5. Investeer in een parasol van hoge kwaliteit

Met de duurder wordende houtprijzen is het goed om na te denken over een alternatief voor een overkapping. Het oude gezegde ‘alle waar is naar zijn geld’ geldt over het algemeen ook voor parasols. Wees voorzichtig bij het winkelen en controleer de kwaliteit voordat je een grote aankoop doet. Als je een beperkt budget hebt, kun je het beste geld uitgeven aan dingen, die je het vaakst gebruikt en waar je lang plezier van zult hebben. Zoals een overkapping, vaste parasol of een duurzame eettafel. Je kunt geld besparen op kleinere accessoires zoals kussens en bijzettafels.

6. Zoek naar tuinmeubelen die multi-functioneel zijn.

Zoek naar multifunctionele tuinmeubelen om het meeste uit jouw tuin en budget te halen. Stukken die meerdere doelen kunnen dienen, kunnen de noodzaak om extra meubelen te moeten kopen overbodig maken en meer ruimte overlaten voor jouw favoriete buitenactiviteiten. Een rieten parasol kan in de zomer bescherming bieden tegen de felle zon. Onder een rieten parasol kan het wel 5 graden koeler zijn dan onder een parasol van ander materiaal. Dit is natuurlijk heerlijk als je Maar tijdens een bui ook je tuinmeubilair droog kan houden. Daarnaast blijft de warmte van een heater langer onder een rieten parasol hangen doordat het riet een isolerende functie heeft. Kies voor multifunctionele tuinmeubelen om optimaal van je buitenruimte te kunnen profiteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *