De droom achter de rieten parasol

Vanaf de geboorte van de oprichtster van Roosma Products ging ze regelmatig op vakantie naar het zonovergoten Kroatië. Lekker genieten op een strandbedje onder een rieten parasol, een aantal wapperende palmbomen en het kabbelende water voor zich. 
Met een vader als rietdekker was ze dan ook helemaal fan geworden van de rieten parasol. Als 16 jarig meisje is de droom dan ook ontstaan om de rieten parasol naar Nederland te brengen. 


Het leven ging verder, de studie accountancy kwam ertussen en daarna het werkende leven bij accountantskantoren. Ze werd zwanger van haar eerste kindje en ging samen met haar man nog een (voorlopig) laatste keer met z’n tweeën op vakantie. Daar zag ze de rieten parasols weer staan en werd opnieuw verliefd. 
Tijd om van de droom werkelijkheid te maken. 

Samen met dakexperts hebben we een uniek systeem ontwikkeld voor het Nederlandse klimaat. Omdat het steeds harder waait moest de parasol wel extra stevig zijn. Dit hebben we gedaan door een metalen frame te maken. Doordat het ook regelmatig regent in Nederland en het langs de kust last kan krijgen van opspattend water hebben we ervoor gekozen om het metaal thermisch te verzinken. Daardoor is het metaal beschermd tegen corrosie en roest. 
 
Het realiseren van deze parasol is een droom die uitkomt. 
Een droom waarin vier passies samenkomen: design, duurzaamheid, een vakantiegevoel en de voorliefde voor riet. 
 
Laten we van de wereld een mooiere plek maken. 
Liefs,
Roosma Products

ONZE MISSIE

Onze missie: Een vakantiegevoel creëren zonder daarvoor lang te hoeven reizen. 
Ziet er geweldig uit: door de combinatie van luxe materialen, de beste kwaliteit riet, het verfijnde ontwerp en de gemakkelijke installatie complimenteren we uw tuin, terras, strand of park op de beste manier. 
Feel good: want van onze rieten parasol krijg je meteen een vakantiegevoel.


“Een vakantiegevoel dichtbij huis”

Roosma Products